torsdag, augusti 20, 2009

Paniklimpan

I Allt om Mat nr 4 1993 är det Christer Lingström som presenterar påskbordet. Han är då fortfarande ung och coming - har just återupprättat Edsbacka (ändrat) krog - som han senare gör till Sveriges första tvåstjärniga.

Det recept som jag i första hand har tagit från påskbuffén är detta snabblagade recept på grovbröd - utomordentligt till silltallrik eller mögelost:

4 dl grahamsmjöl
1/2 dl russin
1/2 dl linfrö eller solroskärnor
1/2 dl rågkross
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3 dl filmjölk
2 msk sirap
1 msk smör till formen
1. Sätt ugnen på 175°
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke
3. Rör ner filmjölk och sirap och blanda väl.
4. Smörj en 1 1/2 liters avlång brödform och häll ner degen.
5. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.
6. Låt brödet svalna under bakduk

Etiketter:

5 Reflektioner:

Anonymous Båthuspernilla skrev ...

Pssst, Edsbacka krog heter krogen.

20 augusti, 2009 08:34  
Blogger den blyga skrev ...

Oj då!
MEN
Det gäller att skriva fel då och då så man får litet kommentarer!(?)

20 augusti, 2009 17:05  
Anonymous Båthuspernilla skrev ...

Även om jag är kass på att kommentera så kikar jag förbi nästan varje dag. Gillar ditt sätt att skriva.

21 augusti, 2009 11:03  
Anonymous Lisa skrev ...

Man kanske borde sätta igång och baka? För detta låter verkligen trevligt!

22 augusti, 2009 00:51  
Blogger den blyga skrev ...

Javisst: Det är lätt, blir gott och dessutom BILLIGT!
Timmen i ugnen kan du läsa läxor...

22 augusti, 2009 07:31  

Skicka en kommentar

<< Home